Messze az AirTag a legkisebb rossz

A rivális követőkütyük leleplezése jó eséllyel teljesen szerencse kérdése – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 13. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából tíz hónappal az Apple AirTag piacra kerülését követően máris odáig fajult a követőkütyü mások megfigyelésére való használata, hogy Pennsylvania államban törvényjavaslat készült az efféle termékekkel való visszaélések bűncselekménnyé minősítésére. Ugyan különféle követőeszközök már nagyon régóta elérhetőek a széles publikum számára, azonban eddig nem volt túl elterjedt a használatuk, a létezésük az AirTaggel került be a köztudatba.

A The New York Times riportere arra volt kíváncsi az ügy kapcsán, hogy a bárki számára olcsón elérhető eszközökkel milyen hatékonysággal követhetőek mások, továbbá az áldozatoknak mennyi esélyük van a követőeszközök kiszúrására. A kísérletről tudó férjét tesztalanyként használva az Apple AirTag mellett a közvetlen rivális Tile követőkütyüt, továbbá a járművek követésére kitalált LandAirSea mobilnetes és GPS-es követőeszközt próbálta ki.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.