Búcsúznak az androidos hívásrögzítő appok

Bezárja az utolsó kiskaput is a fejlesztőik előtt a Google.

Forrás: ORIGO.HU2022. 04. 21. 20:47
ANDROID
ANDROID Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősen meg vannak számlálva az androidos hívásrögzítés napjai, 2022. május 11-től kezdve nem működnek majd többé a Play Áruházból letöltött célszoftverek, egy házirendváltoztatással a Google letiltja azokat. A lépés nem érinti az okostelefonokba gyárilag beépített hívásrögzítést, egyes modelleken segédprogram nélkül is elérhető a funkcionalitás – olvasható az Origó cikkében.

A magánszféra védelmére és az országonként eltérő törvényekre hivatkozva a Google már évekkel ezelőtt megkezdte a hívásrögzítés kivezetését, az Android 10-től már meg sem találhatóak a rendszerben az ehhez eredetileg kitalált programozási felületek. A hívásrögzítő appok fejlesztőinek sikerült megoldaniuk a problémát, az akadálymentesítésre kitalált API-n keresztül továbbra is képesek voltak kínálni a funkciót, ezt a kiskaput fogja most bezárni a Google.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.