Javul a régebbi androidos eszközök biztonsága

Már nem kell Android 11 az appok engedélyeinek automatikus visszavonásához – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: Origo2022. 04. 02. 12:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020 őszén megjelent Android 11 egyik biztonsági fejlesztését a három hónapja el sem indított alkalmazások engedélyeinek automatikus visszavonása jelentette, ezzel csökkenthető a ténylegesen nem használt appok háttérbeli adatgyűjtése, ami jótékony hatással lehet a magánszféra védelmére.

Tavaly szeptemberben a Google csendben bejelentette a funkció régebbi Android-főverziókra való elhozását, elméletileg minden olyan mobilon és tableten elérhetővé válik a jogosultságok automatikus visszavonása, amely a funkció bevezetésekor támogatja a Play-szolgáltatások keretrendszer éppen naprakész változatát, papíron ennek jelenleg minimum Android 4.4 kell.

Annyi megkötés van az Android 11 natív implementációjához képest, hogy az engedélyek megvonása csak az említett rendszer API-szintjét célzó alkalmazások és játékok esetében működik, így csak a Play Áruházban tavaly november óta megjelent vagy frissített appok esetében garantált a működése.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.