időjárás 4°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Egyre több okostelefon-tulajdonos hagyja követni magát

Forrás: Origo.hu
2022.04.16. 14:05 2022.04.16. 14:07
Egyre több okostelefon-tulajdonos hagyja követni magát

Tavaly tavasszal az Apple aktiválta az okostelefonjaiban és táblagépeiben az App Tracking Transparency biztonsági funkciót – olvasható az Origó cikkében.A fejlesztőknek a keretrendszer használatával kötelezően engedélyt kell kérniük a mobilozóktól, amennyiben az alkalmazások és webhelyek között követni kívánják a tevékenységeiket, tipikusan személyre szabottabb reklámok megjelenítésének céljából.

A mobilappokban lévő reklámok megtérülésével kapcsolatos analitikai szolgáltatást nyújtó Adjust most érdekes jelenségre hívta fel a figyelmet: az elmúlt évben lassan és folyamatosan emelkedni kezdett a követési engedélyt megadó felhasználók aránya. A kutatás nemzetközi szintű, a szolgáltatását használó kétezer legnépszerűbb app és játék teljesítménye alapján készült.Az Adjust mérései szerint az App Tracking Transparency tavaly májusi elérhetővé válásakor 16 százalék környékén volt a követést megengedett mobilozók aránya, azonban mostanra 25 százalékra nőtt az érték.Csak a mobiljátékokat nézve harminc százalék az átlag, egyes rendkívül népszerű játékoknak pedig 75 százalékot is sikerült elérniük.

Adatai alapján óriási a szórás a sikerességi arányban.Az elemzőcég szerint a hirdetőcégek szempontjából javuló trend magyarázata, hogy egyre többen ismerik fel a követésük engedélyezésében rejlő előnyöket, bár ezt kutatással bizonyítani nem tudja, így pusztán spekulációról van szó.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.