Itt a világ legkisebb és legvékonyabb laptopja

Az eddigi legnagyobb teljesítményű 14 colos munkaállomás.

Forrás: Teol.hu2022. 04. 17. 14:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Precision 5470 olyan teljesítményt nyújt, amire korábban csak a nagyobb munkaállomások voltak képesek – írja a Tolna megyei hírportál, a teol.hu.A modell csak 1,47 kg, és a világ első 12. generációs Intel Core H sorozatú processzoron alapuló laptopja, amely igazoltan megfelel az Intel Evo platformkövetelményeknek, és az Intel vPro platformra épül. A laptop akár 64 GB DDR5 memóriával, 4 TB tárhellyel és nVidia RTX A1000 videókártyával is rendelkezhet.

A nagyobb teljesítmény nagyobb hőtermeléssel jár, ezért a Precision 5470 hűtőrendszere létfontosságú az eszköz hatékony működése szempontjából, különösen a gépház vékony kialakítását figyelembe véve. A Dell mérnökei innovatív, új hőszabályozó rendszer kifejlesztésével kerekedtek felül a problémán, amely illeszkedik a rendszer kompakt méreteihez, így nem kell lemondani a memória egy részéről vagy a praktikus Thunderbolt-portokról.

A rendszer részét képezi a szabadalmaztatott, két ellentétes kivezetésű ventilátor, amelyek segítik a rendszer gyors működését az összetett munkafolyamatok során is.Mindemellett ez az első Dell-eszköz, amely a zsanérok kialakításának köszönhetően még hatékonyabban képes kivezetni a forró levegőt, ami szintén hozzájárul a rendszerteljesítmény optimalizálásához.Kialakításakor alapvető szempont volt a 14 colos Infinity Edge kijelző használata, azért, hogy egy olyan kis méretű modellt tervezzenek, amelyen a grafikusok, a mérnökök és más szakemberek ötletei mégis valósághűen megjelenhessenek. A kijelző beépített funkciója a TÜV-tanúsítvánnyal ellátott ComfortView Plus, egy hardveralapú, kékfény-kibocsátást csökkentő szűrő, amely nem igényel többleterőforrást, mégis lehetővé teszi a színek valósághű megjelenítését.

A laptop nagy sebességű Wi-Fi 6E-kapcsolatot biztosít, és a Dell Optimizer for Precision szoftverrel is rendelkezik. Ez a mesterséges intelligencián alapuló szoftver megtanulja a felhasználó munkastílusát és reagál az igényeire, automatikusan fokozva az alkalmazásteljesítményt, az akkumulátor-üzemidőt, a hangbeállításokat és az adatvédelmet. Az MI-szoftver működését két új funkció teszi még hatékonyabbá:• Az új, intelligens adatvédelmi funkciók elsötétítik a képernyőt, ha a felhasználó másfelé néz, és segítenek elrejteni a bizalmas adatokat és projekteket, ha azt észlelik, hogy valaki más is nézi a kijelzőt. 
• A Dell Optimizer a világ első olyan szoftvere, amely egyszerre több hálózathoz is kapcsolódik, azaz a felhasználó egyszerre két vezetékes vagy vezeték nélküli hálózathoz is kapcsolódhat a gyorsabb adatátvitel és letöltések érdekében.

Nem csupán intelligens, hanem szép is

A gépház prémium megjelenést és felületet kapott: mérnöki tervezésű alumíniumból készült, a jobb tapintásról és fogásról pedig a texturált felületkezelés gondoskodik.A nagy méretű, a teljes felületén kattintható érintőpad bőséges felületet biztosít a képernyőn való navigáláshoz, a modern Pro billentyűzet és az opcionális ujjlenyomat-leolvasó pedig a kényelmet és a könnyű hozzáférést szolgálja.A munkaállomás elérhető érintést és tollhasználatot is támogató képernyővel.  

A Dell fenntartható tervezés melletti elkötelezettségének jegyében a Precision 5470 csomagolása 100 százalékban újrahasznosított vagy megújuló anyagokból készült.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.