Az adatbiztonságot támogató SSD-t dobtak piacra

A Kingston Digital hardveresen titkosított, érintőképernyős külső SSD-vel támogatja az adatbiztonságot – olvasható a Fejér megyei hírportálon, a Feol.hu cikkében.

Forrás: Feol.hu2022. 05. 30. 12:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kingston bemutatta titkosított termékcsaládjának legújabb tagját, az IronKey Vault Privacy 80 External SSD-t (VP80ES). Ez a Kingston első innovatív, érintőképernyős és hardveres titkosítású, operációsrendszer-független külső SSD-je.

A „drag & drop” fájlátvitellel működő IronKey VP80ES használata egyszerű, akár az okostelefon feloldása. A könnyen kezelhető színes érintőképernyővel, FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítással rendelkező SSD az adatbiztonság mellett a felhasználóbarát működésről is gondoskodik. A meghajtó digitálisan aláírt firmware-e ideális védelmet nyújt a felhasználók számára a Brute Force és BadUSB jellegű támadások ellen, legyen szó kis- és középvállalkozásokról (KKV-k) vagy tartalomkészítőkről.

Katonai szintű biztonsági megoldásaival az internetes és felhőszolgáltatásoknál jóval alkalmasabb a fontos vállalati adatok, dokumentumok vagy nagy felbontású képek és videók védelmére.

Az egyszerű használat és a hardveres titkosítás mellett a VP80ES további adatbiztonsági funkciókat is kínál, például több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetőségét, PIN-/passphrase-módot és konfigurálható jelszószabályok alkalmazását. 

Az adminisztrátori opcióval numerikus PIN- vagy passphrase-mód közül lehet választani, konfigurálható jelszószabályok állíthatók be, és olyan további biztonsági lehetőségek is választhatók, mint a felhasználóval megosztott jelszókísérletek maximális száma, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, alfanumerikus jelszószabályok, automatikus időkorlát a meghajtó lezárásához, véletlenszerű érintőképernyő-elrendezés és Secure-Erase funkció a fontos fájlok maximális védelméhez. Az adminisztrátori jelszóval visszaállíthatók az adatok és a hozzáférés a felhasználói jelszó elfelejtése esetén.

A még nyugodtabb működés érdekében 

a VP80ES Brute Force jellegű támadások elleni crypto-erase funkciója alapértelmezett módon törli az adatokat a meghajtóról, ha 15-ször egymás után téves adminisztrátori vagy felhasználói jelszót adnak meg.

A jelszó elfelejtésétől sem kell tartani: a „szóköz” karakter használatával szólista, emlékezetes idézet vagy kedvenc dalszöveg formájában, könnyebben megjegyezhető a passphrase. Egyébként a VP80ES meghajtó a mobileszközökhöz hasonló módon, PIN-pad segítségével oldható fel. A sikertelen bejelentkezési kísérletek száma és a kapcsolódó frusztráció csökkentése érdekében a „szem” gombra koppintva bevitel közben is láthatóvá válik a beírt jelszó. 

A VP80ES csomagjában neoprén utazótok és két USB 3.2 Gen 1 adapterkábel is található az USB Type-C vagy Type-A csatlakozást támogató számítógépekhez és egyéb eszközökhöz.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.