Hamarosan megszűnik a Google Hangouts

A felhasználókat kedden automatikusan átirányítják az új felületére.

Forrás: Vg.hu2022. 06. 28. 12:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Google februárban leállította a Workspace felhasználók számára elérhető Hangouts szolgáltatást, a Google most megkezdte a Hangouts ingyenes verzióját használók Google Chatre való átállását is. A Google a blogján közzétett bejelentésében azt írja, hogy azok, akik még mindig a Hangouts mobilalkalmazást használják, látni fogják a Chatre való áttérésre vonatkozó felszólítást – tudatta a The Verge cikke alapján a VG.

Ami azokat a felhasználókat illeti, akik a Hangouts funkciót a Gmailben használják a weben, a Google júliusig nem szólítja fel a felhasználókat a Chatre való átállásra. 

A Hangouts az asztali webhelyen novemberig elérhető marad, és a Google legalább egy hónappal előre figyelmezteti a felhasználókat, mielőtt a Hangouts webhelyét a Chatre irányítaná.

A Google Chat nem összekeverendő a GChat-tel (vagy Google Talk), amelyet a Google a hónap elején végleg megszüntetett. A vállalat először 2018-ban utalt arra, hogy tervezi a felhasználók Hangoutsról Chatre való átállását, és 2020-ban minden felhasználó számára ingyenessé tette a funkciót. Amennyiben még a Hangouts szolgáltatást használja, a Google automatikusan áthelyezi a meglévő beszélgetéseit a Chatbe. A vállalat ezenkívül arra is lehetőséget ad, hogy a Takeout szolgáltatás segítségével letöltse a Hangouts-adatainak egy másolatát – teszi hozzá a VG.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.