időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Hamarosan megszűnik a Google Hangouts

Forrás: Vg.hu
2022.06.28. 12:21
Hamarosan megszűnik a Google Hangouts

Miután a Google februárban leállította a Workspace felhasználók számára elérhető Hangouts szolgáltatást, a Google most megkezdte a Hangouts ingyenes verzióját használók Google Chatre való átállását is. A Google a blogján közzétett bejelentésében azt írja, hogy azok, akik még mindig a Hangouts mobilalkalmazást használják, látni fogják a Chatre való áttérésre vonatkozó felszólítást – tudatta a The Verge cikke alapján a VG.

Ami azokat a felhasználókat illeti, akik a Hangouts funkciót a Gmailben használják a weben, a Google júliusig nem szólítja fel a felhasználókat a Chatre való átállásra. 

A Hangouts az asztali webhelyen novemberig elérhető marad, és a Google legalább egy hónappal előre figyelmezteti a felhasználókat, mielőtt a Hangouts webhelyét a Chatre irányítaná.

A Google Chat nem összekeverendő a GChat-tel (vagy Google Talk), amelyet a Google a hónap elején végleg megszüntetett. A vállalat először 2018-ban utalt arra, hogy tervezi a felhasználók Hangoutsról Chatre való átállását, és 2020-ban minden felhasználó számára ingyenessé tette a funkciót. Amennyiben még a Hangouts szolgáltatást használja, a Google automatikusan áthelyezi a meglévő beszélgetéseit a Chatbe. A vállalat ezenkívül arra is lehetőséget ad, hogy a Takeout szolgáltatás segítségével letöltse a Hangouts-adatainak egy másolatát – teszi hozzá a VG.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.