Eljárást indítottak a Google ellen a Térkép miatt

A német trösztellenes felügyelet szerint a Google nem ad lehetőséget az alternatív térképszolgáltatások igénybevételére – írja a VG.

Forrás: Vg.hu2022. 06. 21. 13:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vizsgálatot indított a Google ellen a német trösztellenes felügyelet a térképplatform használatára vonatkozó feltételek miatt – tudatta a Bloomberg információi alapján az oldal.

A hivatal azért lépett közbe, mert az első megállapítások arra utalnak, hogy a Google korlátozza az alternatív szolgáltatók használatának lehetőségeit, amikor ügyfelei a térképekkel kívánják kombinálni kínálatukat – közölte kedden a szövetségi kartellhivatal. 

A hivatal a közlemény szerint a Google Automotive Services feltételeit is vizsgálja. Ez a harmadik vizsgálat, amelyet a szabályozó hatóság indított, hogy újonnan kibővített hatáskörét felhasználva fellépjen a nagy techcégekkel szemben. Januárban a kartellhivatal úgy döntött, hogy a Google is e rendszer hatálya alá tartozik. A trösztellenes szerv a Google News Showcase szolgáltatást és annak adathasználatát is célba vette.

A Google szóvivője egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pixabay)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.