Csökkentek a PC-eladások a második negyedévben a világon

Csökkentek a PC-eladások a világon az idei második negyedévben is, akárcsak az elsőben.

Forrás: MTI2022. 07. 11. 19:14
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült adatok szerint a személyi számítógépek értékesítése világszerte 15,3 százalékkal, 71,3 millióra esett a június végével zárult három hónapban éves összevetésben.

A visszaesés az elemzők által vártnál nagyobb volt a második negyedévben, amit részben a koronavírus-járvány miatti kínai gyárbezárások és a továbbra is fennálló komoly logisztikai problémák okoztak.

A recessziótól való félelmek nőnek, és ez minden piaci szegmensben visszafogja a keresletet

- mondta Jitesh Ubrani, az IDC mobileszközök szakértője.

Az értékesítés csökkenése és a gyengülő kereslet ellenére a globális PC-eladások csak kis mértékben maradtak el a két évvel korábbi, 2020 második negyedévi szinttől (74,3 millió), illetve meghaladta a 2018 és a 2019 második negyedévi 62,1 millió, illetve 65,1 millió darabos szintet.

A PC-gyártók listáján a kínai Lenovo és az amerikai HP Inc. a csökkenő eladások ellenére megőrizték első és második helyüket az idei második negyedévben. A Dell maradt a harmadik helyen, míg az Apple Inc. az Acer Group mögött az ötödik helyre szorult vissza.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.