Közös élményszerzésre invitál a videócsevegő

Csoportos videónézésre, zenehallgatásra, játékra kínál lehetőséget a Google.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 12. 11:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csoportos videónézésre, zenehallgatásra, játékra kínál lehetőséget a videócsevegő.

Remek újításokat kap a megújulóban lévő Google Meet videócsevegő okostelefonos appja, közös videónézéssel, zenehallgatással, továbbá játékokkal válnak feldobhatóvá a barátokkal, családtagokkal, kollégákkal folytatott diskurzusok, mindenki interakcióba léphet a látott és hallott tartalmakkal – olvasható az Origo cikkében.

Az élő megosztási lehetőség első körben csak néhány szolgáltatással és alkalmazással működik majd, a közös videónézésre a YouTube jóvoltából lesz mód, a mobiljátékozás a Heads Up!, az UNO! Mobile, és a Kahoot! trióra korlátozódik, míg a zenehallgatásra csak a Spotify állhat rendelkezésre, az ennél kézenfekvőbb YouTube Music egyelőre nem támogatott.

További rossz hír a zenehallgatással kapcsolatban, hogy minden résztvevőnek szüksége lesz Spotify Premium előfizetésre, ráadásul legfeljebb öt eszközről lehet részt venni csoportos zenehallgatásokban.

Az újdonságok hullámokban történő aktiválását már megkezdte a Google, ám eltarthat egy ideig, mire a Meet összes felhasználójánál általánosan elérhetővé válnak.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.