időjárás 3°C Árpád 2023. december 11.
logo

Megmutatja egy nagy üzenetküldő a szülőknek, hogy kikkel beszélget a gyerekük

Forrás: Origo.hu
2022.08.11. 12:10
Megmutatja egy nagy üzenetküldő a szülőknek, hogy kikkel beszélget a gyerekük

Újabb szülői felügyeleti eszközöket kapnak a felhasználók a Snapchathez, figyelhetik, hogy kikkel beszélget a gyerekük.

A Snap úgy döntött, hogy ezúttal konkrét szülői felügyeletet segítő eszközökkel bővíti a Snapchat üzenetküldőt – olvasható az Origo cikkében.

Így a szülők immáron láthatják, hogy a gyerekük kikkel beszélget. A Family Center bevezetésére vélhetően politikai nyomás hatására került sor, az amerikai törvényhozók egyre jobban kritizálják a közösségi cégeket, hogy nem tesznek eleget a kicsik védelméért.

A Family Center ugyan nem old meg minden problémát, de azt lehetővé teszi, hogy lássuk a gyerek barátlistáját, és azt, hogy kikkel beszélgetett az elmúlt héten. Az aggasztó fiókokat lehet jelenteni is. 

Az üzenetek tartalmát ugyanakkor nem engedi megnézni a rendszer, egyensúlyt keresve a biztonság és a magánszféra között.

A következő hónapokra továbbá funkciókat ígérnek, például értesítést arról, ha a gyerek visszaéléseket jelent. A 18 év alattiak profilra egy ideje pedig már privát, 13 év alatt pedig papíron nem lehet regisztrálni.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.