Megmutatja egy nagy üzenetküldő a szülőknek, hogy kikkel beszélget a gyerekük

Újabb szülői felügyeleti eszközöket kapnak a felhasználók a Snapchathez, figyelhetik, hogy kikkel beszélget a gyerekük.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 11. 12:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb szülői felügyeleti eszközöket kapnak a felhasználók a Snapchathez, figyelhetik, hogy kikkel beszélget a gyerekük.

A Snap úgy döntött, hogy ezúttal konkrét szülői felügyeletet segítő eszközökkel bővíti a Snapchat üzenetküldőt – olvasható az Origo cikkében.

Így a szülők immáron láthatják, hogy a gyerekük kikkel beszélget. A Family Center bevezetésére vélhetően politikai nyomás hatására került sor, az amerikai törvényhozók egyre jobban kritizálják a közösségi cégeket, hogy nem tesznek eleget a kicsik védelméért.

A Family Center ugyan nem old meg minden problémát, de azt lehetővé teszi, hogy lássuk a gyerek barátlistáját, és azt, hogy kikkel beszélgetett az elmúlt héten. Az aggasztó fiókokat lehet jelenteni is. 

Az üzenetek tartalmát ugyanakkor nem engedi megnézni a rendszer, egyensúlyt keresve a biztonság és a magánszféra között.

A következő hónapokra továbbá funkciókat ígérnek, például értesítést arról, ha a gyerek visszaéléseket jelent. A 18 év alattiak profilra egy ideje pedig már privát, 13 év alatt pedig papíron nem lehet regisztrálni.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.