Máris érthető Mark Zuckerberg pánikolása

Mélyrepülésben van az amerikai tinik körében a Facebook használata.

Forrás: Origo.hu2022. 08. 13. 9:10
null
FILES-US-STOCKS-MARKET-IT-OPEN Fotó: JOSH EDELSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mélyrepülésben van az amerikai tinik körében a Facebook használata.

Régóta nem titok a Facebook demográfiai problémája, a közösségi oldal évek óta sikertelenül küzd, hogy meggyőzze a hosszú távú fennmaradása érdekében kritikusan fontos tizenéveseket a használatáról, részben ez áll az anyacég Meta elmúlt időszakban tapasztalt, őrült vagdalkozása mögött – olvasható az Origo cikkében.

Most a Pew Research jóvoltából könnyen érthetővé vált, hogy mekkora a baj az egykoron aranytojást tojó tyúknál: 2014 májusának elején még az amerikai 13–17 évesek 71 százaléka használta a Facebookot, ám mostanra 32 százalékra esett az arányuk.

A korosztály közel háromnegyede helyett már csupán az egyharmada facebookozik, ami mellbevágó mértékű csökkenés.

A szintén a Meta tulajdonában lévő Instagram még aránylag jól teljesít, az említett nyolc évben plusz százalékkal, 62 százalékra emelkedett a használata, viszont a 2014-ben még nem is létezett TikTok máris megelőzte a 67 százalékos használatával. 

A legtöbb amerikai tini által használt szolgáltatás 95 százalékos aránnyal a YouTube.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Mark Zuckerberg (Fotó: AFP/Josh Edelson)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.