időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Erősen India felé tolódik az almás telefonok gyártása

Forrás: Origo.hu
2022.09.25. 09:30 2022.09.25. 09:41
Erősen India felé tolódik az almás telefonok gyártása

Egy elemző szerint 2025-re az összes iPhone-gyártás 25 százalékáért már India felelhet – olvasható az Origo cikkében.

Elfogadottá vált, hogy szinte minden, így az elektronikai termékek is Kínában készülnek – az utóbbi években azonban különféle okokból, de több környező országba kezdték el részben átszervezni a gyártást a cégek. 

Az egyik kedvezményezettje ennek India, és az Apple is igyekszik ellenállóbbá tenni az ellátóláncát, ezért szintén India felé nyit, egyre jobban.

A J.P. Morgan elemzői szerint az Apple azt akarja elérni, hogy 2025-re a teljes iPhone-gyártásának 25 százalékát India teljesítse. Ez az arány most 5 százalék.

A jelentés szerint Kínán kívül gyártanának még iPad, Apple Watch, AirPods és Mac modelleket is. Indiában egyébként 2017 óta készülnek iPhone-ok, kezdetben csak helyi piacra, azóta drágább modelleket és máshová is. 

A Foxconn például az iPhone 14-et is gyártja hamarosan Indiában, a Pegatron is segíti az Indiára támaszkodást, de a helyi cégek is beszállnának: a Tata Group és a Wistron közös iPhone-gyárról egyeztetnek.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.