Erősen India felé tolódik az almás telefonok gyártása

Egy elemző szerint 2025-re az összes iPhone-gyártás 25 százalékáért már India felelhet.

Forrás: Origo.hu2022. 09. 25. 9:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy elemző szerint 2025-re az összes iPhone-gyártás 25 százalékáért már India felelhet – olvasható az Origo cikkében.

Elfogadottá vált, hogy szinte minden, így az elektronikai termékek is Kínában készülnek – az utóbbi években azonban különféle okokból, de több környező országba kezdték el részben átszervezni a gyártást a cégek. 

Az egyik kedvezményezettje ennek India, és az Apple is igyekszik ellenállóbbá tenni az ellátóláncát, ezért szintén India felé nyit, egyre jobban.

A J.P. Morgan elemzői szerint az Apple azt akarja elérni, hogy 2025-re a teljes iPhone-gyártásának 25 százalékát India teljesítse. Ez az arány most 5 százalék.

A jelentés szerint Kínán kívül gyártanának még iPad, Apple Watch, AirPods és Mac modelleket is. Indiában egyébként 2017 óta készülnek iPhone-ok, kezdetben csak helyi piacra, azóta drágább modelleket és máshová is. 

A Foxconn például az iPhone 14-et is gyártja hamarosan Indiában, a Pegatron is segíti az Indiára támaszkodást, de a helyi cégek is beszállnának: a Tata Group és a Wistron közös iPhone-gyárról egyeztetnek.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.