Ezek az alkalmazások leszívják a mobil akkuját

Attól függően, hogy milyen gyakran és mire használjuk, és hogy hány alkalmazás fut rajtuk, az androidos okostelefonoknak akár egy egész napot vagy még többet is kell bírniuk töltés nélkül – olvasható a Bama.hu-n.

Forrás: Bama.hu2022. 10. 30. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendesen azok az alkalmazások merítenek sok szuflát a sohasem elég akkuból, amelyek például folyamatosan GPS-helymeghatározást használnak – holott adott esetben órákig egy helyben tartózkodunk –, s természetesen ilyenek az energiaéhes mobiljátékok is. Utóbbiak fogyasztását jobb tudomásul venni és töltőt vinni magunkkal.

A pCloud felhőtároló cég vizsgálata mintegy 100 népszerű, sokak által használt appot vett górcső alá, hogy kiderítse, melyek szívják le az akkumulátort. Több funkciót nyomon követtek, vizsgálták az alkalmazások átlagos akkumulátorigényét, részletezve, hogy a médiafájlok, az internetkapcsolat, a tárhely, a hívás- és alkalmazáselőzmények, a helymeghatározás, a szöveges üzenetek, a kapcsolatok, a mikrofon, a kamera és a naptár mennyit fogyasztanak.

Szempont volt, hogy az alkalmazások rendelkeznek-e sötétüzemmód-funkcióval, és figyelemmel kísérték, hogy milyen gyakran nyúltak a felhasználó személyes adataihoz, a telefon rendszeradataihoz és a mobiladat-beállításokhoz.

Megállapításaik szerint akad néhány app a csúcsfogyasztók között, amelynek a használatát valószínűleg nem lehet elkerülni, így az általuk felhasznált energiamennyiséget egyszerűen sajnálatos szükségszerűségnek kell tekinteni. Más alkalmazások azonban olyanok lehetnek, amelyek nélkül vígan használhatjuk a mobilunkat – vagy legalábbis könnyen helyettesíthetők kevésbé akkugyilkos alternatívákkal.

A cikk ITT olvasható tovább.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.