időjárás 5°C Vilma 2022. december 5.
logo

Mit tegyünk, ha feltörték a Facebook-fiókunkat?

Forrás: Feol.hu
2022.11.07. 09:13 2022.11.07. 10:16
Mit tegyünk, ha feltörték a Facebook-fiókunkat?

Miután hozzáfértek az ön fiókjához, többnyire az első dolog, amit megtesznek, hogy megváltoztatják a jelszavát, hogy ne tudjon belépni. Ez roppant kellemetlen helyzet, mivel a hackerek ellophatják a személyes adatainkat, és hozzáférhetnek a fiókunkhoz kapcsolt szolgáltatásokhoz – olvasható a Feol.hu oldalán.

Az első lépés az legyen, hogy erre a linkre kattintva felveszi a kapcsolatot a Facebookkal ezen az űrlapon keresztül. Válasszuk ki a megfelelő opciót és kövessük a megadott lépéseket.

Második lépésben vegyük fel a kapcsolatot a bankunkkal, ha hitelkártyánk is a Facebook-fiókunkhoz van társítva, s így fizetünk néhány szolgáltatásért. Kérjük meg a pénzintézetünket, hogy blokkolja a facebookos kifizetéseinket.

Ezután nyissuk meg gyorsan a Facebook-fiókunkhoz kapcsolódó összes többi alkalmazást, s azokban változtassuk meg a jelszavunkat. Hacsak a hacker még nem foglalkozott ezekkel, vagy nem jelentkezett ki automatikusan az összes szolgáltatásból, akkor más alkalmazások, például az Instagram jelszavát még mindig tudjuk módosítani.

A tejes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.