Sokakat kiakaszt majd az almás telefonok egyik újítása

A fizikai gombokat fix, rezgő érintőfelületekre cseréli a jelentések szerint az Apple.

Forrás: Origo.hu2022. 11. 01. 8:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fizikai gombokat fix, rezgő érintőfelületekre cseréli a jelentések szerint az Apple.

Mivel az Apple előre tervez, ezért van pár dolog, amit már most tudni lehet a jövő szeptemberre várható iPhone 15 mobilokról. A neves elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple például azt tervezi, hogy az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max mobiloknál a fizikai gombokat lecseréli fix, rezgő visszajelzést adó érintőfelületekre – olvasható az Origó cikkében.

Ezek az iPhone 7 és 8 mobilokon látott Touch ID-hoz hasonlítanak majd, vagyis két további Taptic Engine adhat rezgő visszajelzéseket az érintésekre.

Ezek a gombok persze már nem lesznek benyomhatóak, az érintést rezgéssel jelzik vissza. 

Az alapmodellek állítólag megtartják majd a normál, fizikai gombokat, csak a Pro modellek kapnak ilyen újítást.

Az elemző szerint az androidos gyártók is lemásolják majd az ötletet annak ellenére, hogy többek között a Huawei és az HTC bicskája is beletört anno ebbe az újításba: rosszul működött és mindenkit idegesített.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: illusztráció (Forrás: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.