Bezárja egyik fő attrakcióját a francia Asterix vidámpark

A francia Asterix vidámpark hétfőn bejelentette, hogy bezárja egyik fő attrakcióját, a Poseidon színházat.

Forrás: MTI2021. 01. 25. 15:41
null
Az 1989 óta működő vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1989 óta működő Asterix vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak, de az utóbbi időben állatvédő csoportok kereszttüzébe került az attrakció. A francia törvényhozás hamarosan tárgyalja az új állatvédelmi törvényt, a park a döntést megelőzve határozta el az akvárium bezárását.

A delfinárium állatait máshová költöztetik. A pandémiát követő lezárások feloldása után, várhatóan április 3-án újra megnyíló Asterix vidámparkban nem lesz több állatbemutató a Poseidon színházban – mondta el a La Parisien napilapnak nyilatkozva a park igazgatója, Nicolas Kremer.

Az 1989 óta működő vidámpark Poseidon színházában a látogatók delfineket és oroszlánfókákat láthattak
Fotó: Flickr

Mint hozzáfűzte, a döntést tulajdonképpen már három éve meghozták, de szakértőkkel egyeztetve alaposan elő kellett készíteniük az állatok elhelyezését. A show 8 delfinje és 5 oroszlánfókája európai delfináriumokba kerül. Az állatok teljesen egészségesek, azonban mivel hosszú ideig éltek fogságban, már nem lehet őket visszaengedni a nyílt vizekbe. Az elszállításukra a következő hetekben kerül sor.

A Poseidon színház egyelőre bezár, de a vidámpark a jövőben egy új vizes műsort tervez a látogatók szórakoztatására. Az új programot jövőre szeretnék bemutatni.

Nem lehet tudni egyelőre, ki viheti haza a Pontiac Firebirdöt, mely egy nagy-britanniai parkolóban vár új gazdájára. A kocsi Hasselhoffé volt, azonban a sorozat forgatásán nem használták. K.I.T.T. a kultsorozatban a Hasselhoff alakította címszereplő, Michael Knight barátja és társa volt a bűnözők elleni harcban.

Elárverezték a Knight Rider híres K.I.T.T.-jének egy másolatát

David Hasselhoff amerikai színész fénykorának több tucat emléktárgyát, köztük a Knight Rider-sorozatból ismert beszélő autó, a K.I.T.T. egy másolatát is elárverezték egy amerikai aukción.

A nagyjából 150 tárgyért mintegy 450 ezer dollárt (132 millió forint) fizettek a licitálók szombat este. A színész a bevétel egy részét jótékony célra fordítja.

Az online aukció legdrágábban eladott darabja természetesen a K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand) volt, mintegy harmincan licitáltak rá, végül körülbelül 300 ezer dollárt adott érte a győztes.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.