időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Háromnapos programsorozat lesz a pünkösdi hétvégén a Gemencben

Forrás: Mediaworks/haon.hu
2021.05.18. 11:44
Háromnapos programsorozat lesz a pünkösdi hétvégén a Gemencben

Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén, a gemenci erdei vasúton egyéves szünet után a felújított Rezét gőzös is közlekedik.

A Pörbölyi Ökoturusztikai Központban kézműves játékok, kiállítás, vezetett gyalogtúra, lovas fogatozás, kürtőskalács, méz- és lekvárkülönlegességek várják a kirándulókat.

Az erdei vasúton naponta öt szerelvény közlekedik Pörböly és Lassi állomás között, napi két alkalommal pedig gőzmozdony vontatású nosztalgiaszerelvény is elindul.

Háromnapos programsorozattal várja a közönséget a Gemenc Zrt. a pünkösdi hétvégén
Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Mindhárom napon szabadon látogatható a vadmegfigyelő, a Gemenc kincsei című kiállítást védettségi igazolvánnyal lehet megnézni.

Vasárnap szervezik meg a Kerülj erdőt erdésszel! című gyalogtúrát, amely a gemenci erdőt, az erdészek munkáját ismerteti meg a résztvevőkkel, hétfőn délelőtt 11 és délután 3 óra között öt alkalommal indulnak lovas fogatok az ökoturisztikai központtól.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni borok versenyére

Öt kategóriában lehet nevezni a balatoni régió borászainak versenyére; a bírálat június 11-én lesz Balatonfüreden, a díjátadót július elején tartják.

– A versenyfelhívást a napokban kapják meg a hegyközségek, június első két napján pedig leadhatják a mintát a jelentkezők. A korábbi években mintegy 150 mintát neveztek a megmérettetésre, idén ennél többre számítanak – mondta el versenyt szervező Balatoni Szövetség titkára, Fabacsovicsné Kovács Krisztina.

Öt kategóriában hirdet majd helyezést a szakmai zsűri. Fehér-, vörös-, rozé-, desszert- , valamint pezsgő-gyöngyözőborokkal lehet nevezni.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.