Mozogjunk nyaralás alatt is!

Itt a nyár, egyre többen mennek nyaralni, és adva van a kérdés: a vakáció alatt hogyan tartsuk magunkat karban? Vigyünk magunkkal öt-tíz kilogrammos súlyokat, vagy van más megoldás is? A CsupaSport cikkéből kiderül.

Forrás: CSUPASPORT.HU2021. 06. 25. 9:30
null
A fekvőtámaszt bárhová magunkkal vihetjük Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt a nyár, aki teheti, a tengerpart vagy a hegyek felé veszi az irányt. Sokan a nyaralás idején sem szeretnének lemondani az edzésről, és ahelyett, hogy degeszre ennék magukat a szállodában, inkább a pihenő alatt is odafigyelnek az alakjukra. Ma már sok szállodában van edzőterem, ám akkor is kínálkozik megoldás, ha éppen apartmanba megyünk, vagy olyan helyre, ahol nincs külön helység a tréningre. Íme néhány ötlet, hogyan dolgozzuk meg az izmainkat a vakáció alatt.

A nyaralás alatt nem az a cél, hogy tovább fejlődjünk, hogy életünk legjobb formájába lendüljünk, sokkal inkább az, hogy ne puhán, leeresztve térjünk vissza a hétköznapokba.

Az egy-két hetes szabadság alatt rövid, de a teljes testet megmozgató edzésekre van szükség, a bemelegítéstől számítva nem kell többnek lennie az egésznek, mint harminc-negyven perc. A lényeg, hogy minden főbb izomcsoporton menjünk végig, lehetőleg két-három sorozatban.

Bicepsz

Miután súlyok nincsenek nálunk, a széket hívjuk segítségül. A karhajlítás az egyik legalapvetőbb gyakorlat, kellően magas ismétlésszám mellett alaposan be tud durranni a kar hajlító izomcsoportja.

A fekvőtámaszt bárhová magunkkal vihetjük
Fotó: PEXELS

Mellizom

A fekvőtámasz örök és elpusztíthatatlan, mint az Iron Maiden! Bárhol, bármikor végezhető, és annyi variációja van, hogy felsorolni is nehéz. Szűken, szélesen, egy kézzel, térdelve – mindenki megtalálja a saját magának megfelelőt.

Hátizom

Ezt viszonylag nehéz edzeni speciális gépek nélkül. Kevés az olyan szálláshely, ahol ajtófélfán lehet húzódzkodni, ráadásul olyan masszív ajtó kell hozzá, amely elbírja a súlyodat. Lehet próbálkozni egy olyan evezőgyakorlattal, amikor is a kilincsen átvetett törülközővel végezzük a gyakorlatot, de a magunk részéről ezt csak kifejezetten profiknak ajánljuk.

Tricepsz

Jó hír, hogy bármelyik szállodában vagy apartmanban akad egy masszív szék. Ezzel meg is vagyunk, kezdődhet a tricepsz edzése. A széken megtámaszkodva végzett tolódzkodások a legjobb karfeszítő-fejlesztő gyakorlatok közé tartoznak.

A székek is segítségünkre lehetnek az edésünkhöz
Fotó: FLICKR

Hasizom

Na, itt még székre sincs szükség. Jó esetben adnak plusztörülközőt, amelyet leterítve a földre tréningezhetünk is. A hasizmot elég heti egyszer vagy kétszer megmozgatni, így nincs szükség arra, hogy minden reggel ezekkel a gyakorlatokkal indítsd a napot a vakáció alatt. Célravezető gyakorlat a hasprés, de a lábemelés is jól átmozgat, itt arra kell ügyelni, hogy a lábunkat ne hajlítsuk be, próbáljuk egyenes tartásban felemelni legalább derékszögig.

A gyakorlatok sorát hosszasan lehetne még sorolni, ám a fentebb említettek talán a legalapvetőbbek. Kitartás mindenkinek, és le a kalappal azok előtt, akik a nyaralás alatt is odafigyelnek az edzésre.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.