A köszönés és üdvözlés illemszabályai

A megismerkedés szabályai azóta változnak, mióta világ a világ. Annak idején például feltett kézzel jelezték békés szándékukat az érkező törzs képviselői, ha nem akartak nyílzáport kapni a nyakukba – írja a thatslife.hu.

Forrás: thatslife.hu2021. 07. 22. 11:25
null
A nyugati világ egyik legelterjedtebb köszönési formája a kézfogás Forrás: unsplash
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerencsére mára sokat finomodott az üdvözlés, de rengetegen nem tudják, hogy hogyan is alapozhatnák meg induló kapcsolataikat az első benyomással.

Köszönés

A köszönés két elemből tevődik össze: szóbeli és magatartásbeli megnyilvánulásokból.

A napszaknak megfelelő köszönés kifejezetten udvariasnak számít és a tévhittel ellentétben nem magázó formában történik, azonban a hétköznapi szóhasználathoz viszonyítva hivatalosabb és magázódás esetében mindenképpen ezt érdemes használni. Az udvariasság fokozható, ha a „Jó estét!” után odacsapsz még egy kívánok-ot is!

Kézfogás

Aki előre köszön, az megvárja, hogy a másik nyújtsa a kezét. A kézfogás egyszerű, rövid, határozott mozdulatsor, és mindenképpen igazodnia kell a partner fizikai állapotához. A felek, mint minden üdvözlésnél, ebben az esetben is egymás szemébe néznek.

A nyugati világ egyik legelterjedtebb köszönési formája a kézfogás
Fotó: unsplash

Ölelés

Ez már egy sokkal bizalmasabb köszönési forma, ilyenkor feltételezhető, hogy a felek közelebb állnak egymáshoz, régebb óta ismerik egymást. Természetesen ez inkább egy jelképes gesztus, nem simulnak össze a testek, inkább csak a vállak, azonban első találkozásnál nem ajánlatos így indítani.

A teljes cikk ITT érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.