Zsebkendő került a mosásba? Így kell hatékonyan eltüntetni a ruhákból

Egyetlen papír zsebkendő is óriási pusztítást tud végezni, ha a mosásba kerül – olvasható a Ripost.hu cikkében.

Forrás: Ripost.hu2022. 02. 21. 14:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De mit tehetünk, hogy ne kelljen még napok múlva is küzdeni velük? 

Ne mossuk ki újra

Csábító ötletnek tűnhet, hogy azonnal visszategyük az egész kupacot, és újra kimossuk. Bár a szöszök egy része valóban távozik, mégsem feltétlenül ez a megoldás. 

A nedves papírzsebkendő-darabok egy része még jobban fog ragaszkodni a ruhák szálaihoz, vagyis amennyit sikerül eltávolítanunk, legalább annyival lesz még több gondunk. De akkor vajon mi a megoldás?

A mágikus henger

Először is, rázzuk ki még vizesen a ruhákat, hogy amennyi szöszt csak lehet, eltávolítsunk róluk. Száradás után ismételjük meg ezt a műveletet. Az apróbb szöszöket mágikus hengerrel is leszedhetjük. 

A farmert szárazon, egy ruhakefével szabadíthatjuk meg a zsebkendő darabkáitól. A száraz kefét a szálak irányában húzzuk végig többször az anyagon.

Ragasztószalag

Mágikus henger hiányában a ragasztószalag is jó szolgálatot tehet. Tekerjünk körbe vele egy hajkefét vagy akár a tenyerünket és finom mozdulatokkal szedegessük le vele a szöszöket az anyagról. 

Az erős ragasztószalagot inkább farmerhez, míg a gyengébbet a finomabb anyagokhoz használjuk.

Száraz törlőkendő 

A kényes anyagokról, például a pulóverekről antisztatikus, száraz törlőkendővel is leszedegethetjük. 

A nagyobb cafatokra szakadt papír zsebkendő esetében viszont az is elég lehet, ha nedves kézzel végigsöprögetjük az anyagot, és ezzel összegyűjtjük a fecnik nagy részét. A makacsul ragaszkodó, apróbb darabokra viszont nincs jobb megoldás a türelemnél, ezeket sajnos egyenként kell lecsipegetnünk a ruhákról.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.