Illegális szörfösök zavarták meg a velencei lakosokat + videó

Az olaszországi Velence polgármestere egy vacsorát ajánlott annak, aki azonosítja azt a két szörföst, akik a Grande Canal csatornán raliztak a gondolák és csónakok között elektromos szörfdeszkákkal. A csatornán tilos a szörfözés, az ügyben büntetőeljárás indult – olvasható a VG.hu cikkében.

Forrás: VG.HU2022. 08. 18. 9:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olaszországi Velence legforgalmasabb csatornája mentén szörfözött és forgatott videót két szörfös. A város polgármestere egy vacsorát ajánlott fel annak, aki azonosítja őket – írta meg a BBC. A két szörfös a közösségi médián osztotta meg a videókat, amin a Grande Canalon hajtják az elektromos szörfdeszkáikat (Foil Board) és szlalomoznak a gondolák és a csónakok között.

A két szörföst azóta azonosították, írta ki Luigi Brugnaro polgármester a Twitter oldalára.

Az elektromos szörf, vagy angolul foil board egy olyan szörfdeszka, ,aminek az alján egy hosszabb rúd van, annak a végén egy motorral, ami hajtja a deszkát. A Grande Canalon mindenféle vízi sport tilos, ez viszont nem tartotta vissza a két személyt, hogy megzavarják a rendet a város legfontosabb vízi útvonalán.

A videófelvételek már önmagukban is a helyiek rosszallását váltották ki, Brugnaro polgármester pedig olajat öntött a tűzre azzal, hogy azt állította, hogy a két szörfös  nevetségessé tette és megalázta Velence polgárait – írja a VG.hu.

Az nem derült ki, hogy a polgármester betartotta-e az ígéretét és meghívta-e vacsorázni a szörfösöket beazonosító tanút. Azt viszont közölték, hogy a két személy ellen büntetőeljárás indult a csatorna menti hajózás biztonságának veszélyeztetése miatt.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.