Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya a hétvégén

Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya péntek estétől vasárnap estig – közölte az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület kedden az MTI-vel, emlékeztetve: október a mellrák hónapja.

Forrás: MTI2022. 09. 28. 10:17
null
Budapest, 2017. október 1. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! - Movember Magyarország közös akciójának résztvevõi a rózsaszín és kék színekkel megvilágított fõvárosi Lánchídon 2017. október 1-jén. A szervezõk célja, hogy felhívják a figyelmet a mellrák és a prosztatarák szûrõvizsgálatainak fontosságára és az egészséges életvitelre. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát. A Lánchíd felújítása miatt idén még nem lesz lehetőség a hídsétára, ezért az idei helyszín a Duna Korzó lesz – írták. 

Hangsúlyozták: az idejében diagnosztizált, és időben elkezdett kezelésű emlőrák ma már nagyon jó eséllyel gyógyítható.

A rózsaszín szalag, masni az emlőrák jelképe, azok viselik, akik szolidaritást éreznek az érintett betegekkel, szimpatizálnak a mellráktudatosság mozgalmával – áll a közleményben.

A Facebookon közzétett meghívó szerint a figyelemfelhívó séta a Duna Korzón vasárnap 18.30-kor indul.

Borítókép: Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! – Movember Magyarország közös akciójának résztvevői a rózsaszín és kék színekkel megvilágított fővárosi Lánchídon 2017. október 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.