időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya a hétvégén

Forrás: MTI
2022.09.28. 10:17 2022.09.28. 10:57
Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya a hétvégén

Rózsaszín díszvilágítást kap a Szabadság-szobor és a Halászbástya péntek estétől vasárnap estig – közölte az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület kedden az MTI-vel, emlékeztetve: október a mellrák hónapja.

Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen két évtizede szervezi meg Budapesten a Széchenyi Lánchíd rózsaszín kivilágítását és a figyelemfelhívó sétát. A Lánchíd felújítása miatt idén még nem lesz lehetőség a hídsétára, ezért az idei helyszín a Duna Korzó lesz – írták. 

Hangsúlyozták: az idejében diagnosztizált, és időben elkezdett kezelésű emlőrák ma már nagyon jó eséllyel gyógyítható.

A rózsaszín szalag, masni az emlőrák jelképe, azok viselik, akik szolidaritást éreznek az érintett betegekkel, szimpatizálnak a mellráktudatosság mozgalmával – áll a közleményben.

A Facebookon közzétett meghívó szerint a figyelemfelhívó séta a Duna Korzón vasárnap 18.30-kor indul.

Borítókép: Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! – Movember Magyarország közös akciójának résztvevői a rózsaszín és kék színekkel megvilágított fővárosi Lánchídon 2017. október 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.