Íme a Music Hungary Konferencia és Showcase teljes programja

Teljes a X. Music Hungary Konferencia és Showcase programja. Az esemény november 29–30-án lesz Veszprémben, ahol első alkalommal díjátadó gálát is rendeznek.

Forrás: MTI2022. 11. 16. 15:18
NAVRACSICS Tibor
Veszprém, 2020. november 9. Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fõvárosa kormánybiztosa beszédet mond a VIII. Music Hungary Konferencia megnyitóján a veszprémi Hangvilla kulturális központban 2020. november 9-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakmai programban a résztvevők a zene és az ember kapcsolatát járják körül a gyerekneveléstől a jövőkutatásig, a kommunikációtól a digitális buborékokig. A konferencia meghívottjai között a legjobb szakemberek mellett Lovasi András és Sena is felbukkan – közölték a szervezők az MTI-vel.

A konferencia jubileuma alkalmából régi tervét valósítja meg a Music Hungary Szövetség: rangos szakmai díjjal tüntetik ki a könnyűzene kiemelkedő tehetségeit és szakembereit a zenészektől az előadókon át a háttérben dolgozókig.

Az első Music Hungary-díjat nagyszabású gála keretében osztják ki a konferencia zárónapján a veszprémi Hangvillában, ahol az est házigazdája Csepelyi Adrienn podcaster, riporter és Hajós András zenész-műsorvezető lesz.

A díj jelöltjeinek listáját a legjobb nevezettekből egy szakmai bizottság állította össze, a díjazottakat a Szövetség elnöksége választotta ki.

A Music Hungary-díjban az lesz varázslatos, ha sikerül a zenei szakmán kívüli emberek figyelmét is felhívnunk olyan szintű tehetségre és tudásra, teljesítményekre, amelyek nélkül nem lenne teljes a hazai zenei élet, és felemelő pillanatok megszületését teszik lehetővé a magyar zeneiparban

– idézte Süli Andrást, a Szövetség elnökségi tagját, a Campus fesztivál főszervezőjét a közlemény.

A konferenciához koncertprogram kapcsolódik, amely három helyszínen zajlik mindkét este, és a legfrissebb, legizgalmasabb hazai fellépőket soroltatja fel a kortárs folktól a trapig, a dreampoptól a metálig. A koncertek ingyenesen látogathatók.

A rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa támogatásával valósul meg.

Borítókép: Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa kormánybiztosa beszédet mond a VIII. Music Hungary Konferencia megnyitóján a veszprémi Hangvilla kulturális központban 2020. november 9-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.