Átlag fölötti növekedés a magyar lízingpiacon

Magyar Nemzet
2019. 04. 25. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb növekedési időszakot tudhat maga mögött az európai lízingpiac: a Magyar Lízingszövetséggel is együttműködő Leaseurope adatai szerint 2018-ban az új kihelyezéseknél 7,3 százalékos volt a bővülés, ami ugyan elmarad a korábbi években elért tempótól, de komoly fejlődést jelent.

A tőkekintlevőség ugyanakkor 6,3 százalékot emelkedett az európai lízingpiacon; a növekedés motorját az eszközfinanszírozás adta, e szegmensben 9,8 százalékos volt a többlet.

A Leaseurope előrejelzése szerint a következő időszakban némi lassulás várható – derült ki a Magyar Lízingszövetség legfrissebb közleményéből Tóth Zoltán, a szövetség főtitkára elmondta, hogy a magyar piac az azt megelőző évhez hasonlóan 2018-ban is az európainál jóval nagyobb növekedést ért el: az új kihelyezések összege megközelítette a 700 milliárd forintot, ami 13 százalékos bővülés.

Míg a korábbi években a növekedés struktúráját tekintve a hazai piac jobban együtt mozgott az európaival, tavaly hazánkban egyértelműen a járműszektor, és ezen belül is a személy- és kishaszongépjárművek finanszírozása volt a húzóágazat. Ebben a szegmensben az új kihelyezések 34 százalékkal nőttek 2018-ban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.