Száműzi a pálmaolajat év végéig a bolthálózat

2019. 08. 12. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi számunkban már beszámoltunk arról, hogy nyílt levelet írt a Tudatos Vásárlók Egyesülete a magyar vásárlók körében legnépszerűbb Aldi, Spar és Lidl áruházak üzemeltetőinek, amelyben azt kérik, hogy a kereskedők az üzletekben árulják külön polcokon a pálmaolajmentes termékeiket, így állva ki az esőerdők irtása ellen.

A fogyasztóvédők szándéka az, hogy az említett áruházláncok magyarországi üzleteiben ne kelljen a vásárlóknak órákat tölteniük minden egyes árucikk összetevőinek böngészésével, hogy ­van-e benne pálmaolaj vagy sem.

A Magyar Nemzetet a hírre reagálva a Spar Magyarország Kft. arról tájékoztatta, hogy az egyesület lényegé­ben nyitott kapukat dönget. Sőt, az áruházlánc szeretné a felhasznált pálmaolaj mennyiségét is jelentősen visszafogni, mivel az alapanyag iránt világszerte fokozódó igénynek esőerdők – és így számos növény- és állatfaj – esik áldozatául.

Ezért vállalatunk azt tűzte ki célul, hogy már 2019 végére a többletértéket hordozó, mintegy 300 élelmiszert jelölő prémium minőségű, bio és mentes saját márkás termékeik esetében elérje a teljes pálmaolaj-mentességet.

– A pálmaolaj kiváltása az érintett kategóriákban már csak minimális számú terméknél nem valósult meg – közölte Maczelka Márk kommunikációs igazgató, hozzátéve, a teljes folyamatot az év végéig szeretnék lezárni.

Emellett a pálmaolajmentes termékek könnyebb azonosíthatósága miatt a csomagoláson külön logóval jelzik a pálmaolajat nélkülöző receptúrát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.