Kiemelkedő szezont zárt a Szép-kártya

Magyar Nemzet
2019. 09. 04. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év legjelentősebb időszaka zárult a Szép-kártyák felhasználása szempontjából augusztus végén – hívta fel a figyelmet tegnap az MKB Bank Zrt., ahol az év első nyolc hónapjában a munkáltatói juttatások összege és a kártyahasználat is jelentősen nőtt az előző évhez képest. – Az év hátralévő részében további növekedést várunk –

jelezte a kártyakibocsátó.

Részletezték: augusztus végéig az MKB Bankkal Szép-kártya-szerződést kötő több mint 200 ezer ügyfél kártyájára – a múlt év azonos időszakához képest – 74 százalékkal több feltöltés érkezett a munkaadóktól, ezek összege megközelíti a húszmilliárd forintot. Az MKB pihenőkártyákkal idén eddig lebonyolított tranzakciók száma nyár végére elérte a négymilliót, a költések összege közel 15 milliárd forintot tett ki.

Az év hátralévő részében további növekedés lehet
Fotó: Havran Zoltán

A legtöbb kártyabirtokos vendéglátásra költött ebben az évben (a felhasználás 69 százaléka jelentkezett ezen a területen), a második legnépszerűbb terület pedig a szálláspiac volt, ahol a munkavállalók az összes költés 21 százalékát érvényesítették. A felhasználási cél szerinti összetétel nagyjából azonos módon alakult a tavalyival, így a két legnépszerűbb alzseben kívül a szabadidős szolgáltatásokra való költés idén is tíz százalék körül alakult az MKB-nál, amely jelenleg 23 ezer kereskedelmi elfogadóhellyel áll partneri kapcsolatban.

Nagy szerepe van a belföldi turizmus fellendülésében a pihenőkártyáknak, a kedvezményes adózású béren kívüli juttatási elem idén különösen népszerű a cégek és a munkavállalók körében. Az eddig ismert statisztikákból az derül ki, hogy az év első hét hónapja során a Széchenyi-pihenőkártyákra 146 milliárd forintot töltöttek fel a felhasználók, ami több mint duplája az egy évvel korábban mért feltöltéseknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.