Folytatódott a jövő évi költségvetés vitája az Országgyűlésben

Tállai: Az elmúlt évek kormányzati lépéseinek eredményeként ellenálló, kiegyensúlyozott szerkezetű magyar gazdaságot ért a válság.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 21:11
Tallai
Budapest, 2021. május 20. Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 20-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatta ma a jövő évi költségvetés szerdán megkezdett általános vitáját az Országgyűlés. – Az elmúlt évek kormányzati lépéseinek eredményeként ellenálló, kiegyensúlyozott szerkezetű magyar gazdaságot ért a válság, így

az erős fundamentumok és a stabil államháztartás miatt a globálisnál kisebb volt a visszaesés, és gyorsabban indulhat újra a növekedés

– emelte ki felszólalásában a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. A távirati iroda tudósítása szerint Tállai András ennek bizonyítékaként említette az idei első negyedéves, 1,9 százalékos bővülést mutató, a vártnál is jobb GDP-adatot. Latorcai János (KDNP) szerint pedig minden remény megvan arra, hogy a költségvetés forrásainak célzott felhasználása és a sikeres oltási program eredményeként az EU tagállamai közül elsőként Magyarországon állhasson helyre a gazdasági növekedés.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára felszólal a 2022-es költségvetési törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 20-án.
Fotó: Kovács Attila / MTI

Az ellenzéki felszólalók között Hiszékeny Dezső (MSZP) szerint a céltalan eladósodás költségvetése a 2022-es, Oláh Lajos a DK színeiben pedig azt hangoztatta: soha akkora államadósság nem volt még Magyarországon, mint a mostani kormány alatt.

A településfejlesztési és az infrastrukturális fejlesztéseket hiányoló ellenzéki felszólalásokra Mosóczi László, az innovációs és technológiai tárca közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte,

az elmúlt időszakban a polgári kormány 755 milliárd forintot fordított az úthálózat fejlesztésére, és a Magyar falu program részeként további jelentős közútfelújítások történtek idén 313 milliárd forintból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.