Júliusig vásárolhatunk élelmiszert a Szép-kártyákról

A pihenőkártyával rendelkező munkavállalók július elsejéig továbbra is fizethetnek az étel- és italalapanyagokért a vendéglátás alszámláról.

Magyar Nemzet
2022. 04. 29. 11:01
null
Ár Stop Élelmiszer termékek Illusztráció 20220201 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este megjelent az árstopintézkedésekkel kapcsolatos hosszabbításról szóló kormányrendelet a Magyar Közlönyben, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök jelentett be szerdán.

Eszerint a háború okozta áremelkedések családokra gyakorolt hatásainak csökkentése érdekében 

július elsejéig meghosszabbította a kormány az üzemanyagokra, illetve az alapvető élelmiszerekre érvényben lévő ársapka- és árkorlátozó intézkedéseket.

A friss kormányrendeletből az is kiderül, hogy 

a Szép-kártyák élelmiszerbolti felhasználása – amelynek eddigi határideje május 31. volt – ugyancsak meghosszabbodik két hónappal.

Vagyis a pihenőkártyával rendelkező munkavállalók július elsejéig továbbra is fizethetnek a elfogadóhelyként működő üzletekben az étel- és italalapanyagokért a vendéglátás alszámláról. 

 

Borítókép: Tovább tart a munkavállalóknak járó könnyítés (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.