Kimagasló eredménnyel zárt tavaly a Magyar Bankholding

A fúzióval járó feladatok és a változó külső környezet ellenére is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

Magyar Nemzet
2022. 06. 27. 13:51
MKB Bank Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Bankholding tavaly 69,5 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el, a teljes átfogó nyeresége pedig 65,5 milliárd forint volt – olvasható a bankcsoport hétfői közleményében.

A pénzügyi beszámoló szerint közlemény szerint a tagbankok közül 

  • az MKB Bank adózott eredménye 60 milliárd forintot,
  • a Budapest Banké 10,8 milliárd forintot,
  • az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Banké pedig 2 milliárd forintot tett ki.

A bankcsoport konszolidált mérlegfőösszege a 15 százalékos növekedést követően év végére megközelítette a 9630 milliárd forintot. A holding nettó kamatjövedelme 203 milliárd forintra gyarapodott. Az együttes ügyfélbetét-állomány meghaladta a 6170 milliárd forintot, amelyből 4125 milliárd forint volt vállalati, 1884 milliárd forint pedig lakossági betét. A csoport bruttó hitelállománya az első negyedévben meghaladta a 4400 milliárd forintot, ebből a vállalati hitelek 2486, a lakossági hitelek pedig 1377 milliárd forintot tettek ki.

Martzy Antal, a holding vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint elmondta: 

pénzügyileg stabil alapokon áll a Magyar Bankholding. Tagbankjai a fúzióval és a transzformációval járó feladatok sikeres ellátása mellett, a változékony külső környezet ellenére is kimagasló teljesítményt nyújtottak. 

Céljuk, hogy egy egységes, stabil, tőkeerős bankot építsenek, amely a bankszektorban páratlan ügyfélélményt biztosít és nemzetközi szinten is versenyképes lesz – tette hozzá.

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése idén március végén valósult meg, a hitelintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik. A Takarékbank jogilag 2023 májusáig csatlakozik a csoporthoz, ekkor vezetik be az egységes nagybank új márkáját is. A tagbankok jelenleg összesen csaknem 2,5 millió ügyfelet szolgálnak ki – közölte a társaság.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bach Máté)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.