KSH: Márciusban 708 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány

Az esztendő harmadik hónapjában az export euróban kifejezett értéke 8,8, az importé 25 százalékkal nőtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 02. 11:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márciusban 708 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, februárhoz képest az export kiigazított volumene 6,4, az importé 4,4 százalékkal csökkent – ismertette csütörtökön második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Az esztendő harmadik hónapjában az export euróban kifejezett értéke 8,8, az importé 25 százalékkal nőtt. A külkereskedelmi egyenleg tavaly márciushoz mérve 1,6 milliárd euróval romlott. A KSH által most közölt idén márciusi adat 205 millió euróval kedvezőtlenebb a május eleji első becslésben szereplőnél.

A kivitel volumene márciusban 5,6 százalékkal csökkent, a behozatalé 0,6 százalékkal bővült. A külkereskedelmi termékforgalom forintban mért árszínvonala a kivitelben 18, a behozatalban 26 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A cserearány 6,7 százalékkal romlott, a forint árfolyama az euróhoz mérten 3,1, a dollárral szemben 11 százalékkal gyengült.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.