Szijjártó Péter: Filozófiai alapon nem lehet megoldani a földgázellátást

A külgazdasági és külügyminiszter a Spirit FM rádiónak adott interjújában beszélt az orosz földgázról való leválásról.

Forrás: Facebook/Szijjártó Péter2022. 06. 28. 7:27
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. június 23. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél Melanie Huml bajor európai és nemzetközi ügyekért felelõs tárca nélküli miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatón a Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. június 23-án. Újabb hároméves együttmûködési programot írt alá Magyarország és Bajorország, amelynek alapján a felek közösen fognak dolgozni az eddigi gazdasági eredmények megõrzéséért a jelenlegi, rendkívüli nehézségekkel teli környezetben. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hallgattam az energiaügyekért felelős kollégákat, amikor arról beszéltek, hogy jövőre már nekik nem kell orosz földgáz, mert ők már innen-onnan kiváltották. Összeadtam a kapacitásokat és mennyiségeket, és pontosan tudtam, hogy a másik végén nincs annyi forrás, illetve a forrás és a címzett között nincs szállítási útvonal – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Spirit FM rádiónak adott interjújában.

Kell hogy legyen eladó, kell hogy legyen elegendő mennyiségű földgáz, kell hogy legyen szállítási útvonal, kell hogy legyen cső, kell hogy legyen hajó.

– Ezek mind olyan kérdések, amelyeket nem lehet filozófiailag vagy kommunikációsan megoldani – fejtette ki véleményét Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.