Windisch Lászlót jelölik ÁSZ-elnöknek a kormánypártok

Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelöli a Fidesz és a KDNP az Állami Számvevőszék (ÁSZ) új elnökének – nyilatkozta Bánki Erik, a jelölőbizottság fideszes elnöke pénteken a VG-nek.

Forrás: Vg.hu2022. 06. 24. 14:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelölőbizottság szerda délelőtt fog ülésezni– közölte a kormánypárti politikus. Bánki Erik elmondta azt is, hogy a Fidesz–KDNP mellett a Mi Hazánk jelölt még ÁSZ-elnököt. A baloldal egyébként a jelölőbizottságba sem delegált tagot – tette hozzá.

Az ÁSZ jelenlegi elnökét, Domokos Lászlót 2010-ben választotta meg az Országgyűlés, tizenkét évre szóló mandátuma július 4-ig tart.

Windisch László 1978-ban született Drezdában, diplomát már Magyarországon szerzett 2002-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2002-ben kezdett dolgozni a NAV jogelődjénél, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnál, előbb mint jogász, majd osztály- és főosztályvezetői, illetve igazgatóhelyettesi pozícióban. 2011 januárjától a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és vámigazgatási főosztályának vezetője volt, majd 2013 áprilisától a jegybank alelnökévé választásáig a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért felelős ügyvezető igazgatóság költségvetési elemzések igazgatójaként tevékenykedett. 2013–2019 között az MNB alelnöke, a monetáris tanács tagja volt, innen igazolt át a KSH-hoz, amelynek elnökhelyettese 2021 januárja óta. Nős, egy gyermek édesapja.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A kormánypártok Windisch Lászlót, a Központi Statisztikai Hivatal elnökhelyettesét, volt jegybanki alelnököt jelölik az Állami Számvevőszék élére (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.