Minden várakozást meghaladóan nőtt a Richter árbevétele a második negyedévben

Idén a második negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter árbevétele és nyeresége: az árbevétel 23,7 százalékkal 192,9 milliárd forintra, az adózott nyereség több mint duplájára, 77,1 milliárd forintra nőtt április–júniusban az előző év azonos időszakához képest – közölte a Richter Gedeon Nyrt. a tőzsde honlapján szerdán.

Forrás: MTI2022. 08. 03. 7:08
null
Budapest 2022.03.03. Richter Gedeon gyár foto: Kallus György/VG Fotó: KALLUS GYÖRGY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A társaság árbevétele az első fél évben 360,98 milliárd forint volt, 21,6 százalékkal haladta meg az előző évit a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint.

A Portfolio által készített elemzői konszenzus alapján az elemzők 186,0 milliárd forintos árbevételt és 61,8 milliárd forintos adózott eredményt vártak a negyedévre.

Orbán Gábor vezérigazgató a jelentésben kiemelte: az árbevétel Ukrajna kivételével valamennyi piacon dinamikusan nőtt 2022 első fél évében. A devizaárfolyamok változásából származó rendkívüli árfolyamnyereség mellett az áremelések is hozzájárultak a forgalom mind forintban, mind euróban mért növekedéséhez.

Borítókép: Richter Gedeon-gyár (Fotó: VG/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.