A vártnál nagyobb alapkamat-emelést követően erősödött a forint

Az euró percekkel a kamatdöntés után 405,26 forintra esett az azt megelőző 407,75 forintról.

Forrás: MTI2022. 09. 27. 14:49
null
Budapest, 2021. április 12. A Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatának cégtáblája a Krisztina Pláza épületének falán, a fõváros I. kerületében a Krisztina körút 39. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddi ülésén 125 bázisponttal 13 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa. A kamatfolyosó két szélét is 125 bázisponttal emelte a testület. A döntés meghaladta az elemzői, 100 bázispontos szigorítási várakozásokat – írja az MTI.

A vártnál nagyobb magyar jegybanki kamatdöntés után pedig erősödött a forint; az eurót a bejelentést követően 405,26 forinton jegyezték. 

 

Az euró percekkel a kamatdöntés után 405,26 forintra esett az azt megelőző 407,75 forintról. 

A frank 428,94 forintról 426,08 forintra süllyedt, a dollár jegyzése pedig 423,01 forintról 420,32 forintra csökkent.

 

Borítókép: A Magyar Nemzeti Bank ügyfélszolgálatának cégtáblája (Fotó: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.