Földadót vezetne be Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter

A NAK és a Magosz határozottan visszautasítja a gazdákra kivetett adót.

Magyar Nemzet
2022. 11. 16. 12:18
MÁRKI-ZAY Péter
Budapest, 2022. március 15. Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért nagygyûlésén Budapesten, a Mûegyetem rakparton 2022. március 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

El a kezekkel a földadótól! – ezzel a címmel jelentetett meg közleményt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz). A két szervezet azt követően állt ki a gazdák mellett, hogy a napokban nyilvánosságra került információk szerint Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere földadó bevezetését tervezi a településen. 

A város közgyűlése elé terjesztett javaslat szerint minden hódmezővásárhelyi szántó-, kert-, gyümölcsös- és szőlőtulajdonosnak hektáronként csaknem tízezer forint adót kellene fizetnie, miközben a történelmi aszály, az elhúzódó háborús helyzet, valamint az ennek nyomán elszabadult inputanyag- és energiaárak rendkívül nehéz helyzetbe sodorták a gazdákat. 

A NAK és a Magosz felszólítja Hódmezővásárhely közgyűlését, hogy ne támogassa Márki-Zay Péter indítványát, az önhibájukon kívül súlyos gondokkal küzdő gazdálkodók megsarcolását. 

– A dollárbaloldal volt miniszterelnök-jelöltje a gazdák megadóztatásával forrást vonna ki az ágazatból, a földadó pedig begyűrűzne az élelmiszerek árába, így azt a fogyasztók pénztárcája is megérezné – húzta alá közleményében a két szervezet. Majd közölték: a NAK és a Magosz határozottan visszautasítja a gazdákra kivetett adót, az ellen minden lehetséges eszközzel fel fog lépni. 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.