időjárás 26°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Elkezdődhet a Dunaferr felszámolása

Magyar Nemzet
2022.12.15. 09:47 2022.12.15. 13:05
Elkezdődhet a Dunaferr felszámolása

Alig két nappal az ezt megkönnyítő kormányhatározat megjelenése után – ami gyakorlatilag mentőövet dobott a bajban lévő társaságnak – elrendelték a Dunaferr felszámolását. 

 

Mint ismeretes, az ISD Dunaferr Zrt. működésének jogi háttere hosszú ideje nem biztosított, nincs igazgatósága, felügyelő bizottsága, sem cégvezetője, és jelentős, közel 500 milliárd forintnyi tartozása van. 

 

A közelmúltban már a villamosenergia-számláit sem tudta fizetni, ezért a kormány november 30-án a Magyar Közönyben közzétett határozatával már megelőzte egy katasztrófahelyzet kialakulását a Dunaferrnél azzal, hogy a vasmű szerves részeként működő ISD Power Energiatermelő és Szolgáltató Kft. zavartalan villamosenergia-ellátását rendeletileg szabályozta – emlékeztet cikkében a Duol.hu.

A Magyar Közlönyben kedd este jelent meg a kormányrendelet, ami szerint ha a cégbíróság hivatalból tudomást szerez arról, hogy a cég több mint négyszáz napja nem tett eleget a számviteli törvény szerinti éves beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének, és az utolsó letétbe helyezett éves beszámolója szerinti értékesítésének nettó árbevétele eléri vagy meghaladja a tízmilliárd forintot, a cégbíróság három munkanapon belül kezdeményezi a cég ellen felszámolási eljárás megindítását. A Fővárosi Törvényszék eszerint járt el.

Borítókép: a Dunai Vasmű bejárata (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.