Varga Mihály: Lehet építeni az elmúlt évek eredményeire

A Magyar Nemzeti Bank elnökének, Matolcsy Györgynek a szavaira reagált Varga Mihály pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 12. 05. 15:36
VARGA Mihály
Szeged, 2022. szeptember 23. Varga Mihály pénzügyminiszter elõadást tart a 60. Közgazdász-vándorgyûlésen a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban 2022. szeptember 23-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jegybank elnökének igaza van abban, hogy baj van, de a baj mindenkit érint: a magas energiaárak egész Európában a recesszió felé viszik a gazdaságokat – kezdte hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Varga Mihály.

Minden ország lépéskényszerbe került, Magyarország is. 

A válságkezelés eredményeként eddig magas maradt a gazdasági növekedés (harmadik negyedévben 4,1 százalék, ami az unióban a hetedik legmagasabb mérték), valamint magas a foglalkoztatottság (4,7 millió ember dolgozik, továbbra is 4 százalék alatt van a munkanélküliség).

Lehet építeni az elmúlt évek eredményeire – zárta sorait Varga Mihály.

Borítókép: Varga Mihály pénzügyminiszter (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.