Megint át akarják verni az OTP ügyfeleit, újabb rafinált módszerekkel próbálkoznak a csalók

Internetes csalók az OTP Bank nevében küldött sms-ekkel próbálják kicsalni az ügyfelek adatait – figyelmeztetett a pénzintézet.

Magyar Nemzet
2023. 01. 23. 13:37
null
20210411 Székesfehérvár, online fizetés, kétlépcsős azonosítás. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei HÍrlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabban nem telik el hét anélkül, hogy valamelyik banknak ne kellene figyelmeztetni ügyfeleit arról, milyen újabb módszerrel próbálják meg kicsalni a pénzüket. Ezúttal az OTP Bank adott ki figyelmeztetést, amely szerint az üzenetekben hamisan arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a bankkártyájuk le lett tiltva, és a feloldáshoz egy rövidített, de az OTP Bank nevét tartalmazó weboldalra való kattintást kérik. 

Az OTP Bank amiatt újfent felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy az sms-t nem a bank küldte, a benne szereplő linkre semmilyen szín alatt ne kattintsanak, mert az egy adathalász oldalra visz, ahol megpróbálják az ügyfelek elektronikus bankoláshoz szükséges adatait megszerezni.

A bank továbbá arra is kéri ügyfeleit, hogy sms-üzenetben vagy emailben kapott linkre való kattintás helyett a hivatkozott oldalt minden esetben a böngésző kedvenceiben elmentett, vagy a böngészőbe közvetlenül begépelt módon nyissák meg. 

Ha adataik adathalász csalók kezébe kerültek, a lehető leghamarabb jelezzék az esetet az OTP Banknak – figyelmeztet a pénzintézet.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.