időjárás 14°C Zalán 2023. március 30.
logo

Kihirdették az Év szállodája díj nyertesét

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI
2023.03.15. 12:46 2023.03.15. 13:12
Kihirdették az Év szállodája díj nyertesét

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége három év kihagyás után 2022 végén ismét meghirdette az Év szállodája pályázatot a Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai partnerségével. Az elismeréseket kedden este adták át.

A 2013-ban életre hívott pályázat célja díjazni azokat a szállodákat, melyek kiemelkedő gazdasági teljesítményük mellett minőségi szolgáltatásokat nyújtanak a vendégeknek, példaértékű a humánpolitikájuk, fenntartható megoldásokkal óvják a környezetet vagy éppen jótékonysági akciókkal segítik a rászorulókat. Ezúttal 24 hotel vett részt a megmérettetésben.

A nyertesek közül a Kolping Hotel harmadszorra, a Hotel Moments és a Hotel Stáció pedig másodszorra nyerte el az Év szállodája címet, 

ami azt mutatja, hogy ezek a szállodák folyamatosan magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak, képesek fejlődni, fejleszteni, a munkavállalóikat elismerik, motiválják.

A budapesti négycsillagos „limited service” kategóriában döntetlen eredmény született, az Opera Garden Hotel & Apartments és a Hotel Moments Budapest nyertek. A budapesti négycsillagos „full service” kategóriában a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness & Konferencia kapta a díjat.

Az Év szállodája 2022 cím nyertese az országosan meghirdetett háromcsillagos kategóriában az Ibis Styles Budapest Airport lett. A fővároson kívüli szállodák részére meghirdetett négycsillagos kategóriában a Kolping Hotel Spa & Family Resort nyert.

A győztes az ezer eurós pénzdíj és az egyedi díszoklevél mellett az ország vezető szakembereivel történő többalkalmas konzultációt, népszerű szakmai híroldalakon való sajtómegjelenéseket, az Év technológiai újítása 2023 díjának szakmai zsűrijében való részvételt, valamint a Magyar Turizmus Akadémia által felajánlott vezetői hatékonyságfejlesztés online képzést nyert.

A díjakat Horváth Péter, az MTÜ vezérigazgatója, Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke és Szauter István zsűrielnök adták át.

A szoros verseny miatt a kategóriagyőztesek mellett a zsűri különdíjak odaítéléséről is döntött.

Az Év fiatal szállodása 2022 címet – amelyért 35 év alatti tehetséges szállodai részlegvezetők, igazgatók indulhattak – Niedermüller Gábor, a Novotel Szeged szállodaigazgatója nyerte. 

Borítókép: A Hotel Moments (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.