időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

„Magyarország az a hely, ahol a Nyugat és a Kelet legjobban megértheti egymást”

Magyar Nemzet
2023.03.30. 09:31 2023.03.30. 11:02
„Magyarország az a hely, ahol a Nyugat és a Kelet legjobban megértheti egymást”

Brian Chi-ang Lin tajvani professzor a Budapest Centre for Long-term Sustainability (BC4LS) számára végez kutatásokat. A Világgazdaságnak adott interjújában is beszélt a magyar fővárosban végzett munkájáról, amelynek középpontjában a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság áll. Látogatásának oka, hogy részt vegyen a magyar fenntarthatósági törekvésekben a körforgásos gazdaság megvalósításán keresztül – mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban.

Itt tartózkodása alatt több kirándulást is szervezett és olyan városokba és régiókba eljutott, mint Eger, a Bükki Nemzeti Park, a Balaton, Győr, Komárom, Szeged, és a szlovák valamint a horvátországi határvidék. A magyar földön tett útjai kapcsán megjegyezte, hogy nagyon szereti Magyarországot, és nagyon élvezi az itt töltött időt. Számára a magyar vidék is épp olyan lenyűgöző, mint Budapest.

Őszintén hiszi, hogy a magyar bölcsességben nagy lehetőségek rejlenek, hogy vezető szerepet töltsön be a globális fenntarthatóságban

– hangsúlyozta Brian Chi-ang Lin tajvani professzor. Mélyen becsüli a magyar gondolkodásmódot és bölcsességet – amely a magyar emberekkel való kapcsolata révén alakult ki. Véleménye szerint Magyarország a legjobb hely az ázsiai emberek számára, hogy megértsék a nyugati világot.

Másrészt viszont Magyarország a legjobb hely más európai emberek számára, hogy felfedezzék a keleti világot

– vélekedett a professzor. Véleménye szerint a globális fenntarthatóság elérésében Magyarország kétségen kívül kulcsország.

Borítókép: Brian Chi-ang Lin tajvani professzor (Fotó: BC4LS)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.