időjárás 17°C Janka , Zsanett 2023. május 30.
logo

Saját tűzoltói lesznek a ferihegyi repülőtérnek

Magyar Nemzet
Forrás: Airportal
2023.03.02. 14:49 2023.03.02. 15:41
Saját tűzoltói lesznek a ferihegyi repülőtérnek

A Nagy Gábor tűzoltóparancsnok vezette csapat gondoskodik a tűzvédelemről, és szükség esetén három perc alatt ki tudnak vonulni.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője létesítményi tűzoltóságot hoz létre, nagylétszámú csapattal és Európa egyik legjobban felszerelt bázisával – írja az Airportal. Jelenleg a katasztrófavédelem tűzoltói látják el a feladatot a létesítményben. Idén októbertől azonban a Budapest Airportnak kell gondoskodnia a tűzoltósági állományról.

A speciális repülőtéri elvárásoknak is megfelelő, úgynevezett létesítményi tűzoltóságot állítanak fel. 

A csatlakozóknak versenyképes juttatásokat és stabil munkakörnyezetet kínálnak.

A tűzoltó-parancsnokság létrehozását már megkezdte a légikikötő üzemeltetője. A csapat irányítását Nagy Gábor tűzoltóparancsnokra bízták, aki hét évig dolgozott repülőtéri tűzoltóparancsnokként, és február 1-jétől a Budapest Airport kötelekében folytatja ezt a munkát.

A repülőtéri tűzoltók elsődleges feladata a tűzoltás és mentés, valamint a készenlét, hogy szükség esetén három percen belül kiérjenek a helyszínre. Ők gondoskodnak majd a légikikötő épületeinek tűzvédelméről is – olvasható a lap cikkében.

Borítókép: A ferihegyi repülőtér (Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.