Ilyen még nem volt, súlyos lépésre készül a Vodafone a Digivel

A 4iG értékesítési céllal külön vállalatba szervezi a Digi Kft. mobilhálózati infrastruktúráját: a Digi Magyarország április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését, a forgalmi díjakat nem érinti a változás, ám a wifin keresztüli hanghívásokat lehetővé tevő szolgáltatás megszűnik.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 04. 13. 9:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG racionalizálja mobilhálózati portfóliójának működését, ezért értékesítési céllal külön vállalatba szervezi a Digi Kft. mobilhálózati infrastruktúráját –  írja a Világgazdaság

A döntés értelmében június elsejétől a DigiMobil a Vodafone Magyarország belföldi mobilhálózatán működik tovább, a mai naptól pedig leállt a DigiMobil-előfizetések értékesítése. A cég közleménye kiemeli, hogy a társaság ügyfelei belföldi hívásaikat és adatforgalmukat június elsejétől a Vodafone országos hálózatában bonyolíthatják, a szolgáltatójuk továbbra is a Digi marad. A lépéssel a Digi 2023. december 31-ig garantált áron, a DigiMobil-előfizetésekben szereplő kedvező tarifákon és SIM-kártya-csere nélkül biztosít országos lefedettséget ügyfeleinek.

A Digi a felszabaduló, több mint 2500 adótoronyból álló egyes mobilhálózati infrastruktúráját, egyéb passzív és aktív mobilkommunikációs eszközeit, rádiófrekvencia-használati jogosultságait kiválás útján új vállalatba szervezi, amelyet a 4iG csoport a későbbekben értékesíteni kíván.

A 2019. május 27-én saját infrastruktúrán útjára indított DigiMobil szolgáltatás 2023. június 1-jétől a Vodafone Magyarország Zrt. mobilhálózatán működik tovább. A 4iG Csoport szolgáltatói együttműködésének köszönhetően a DigiMobil ügyfelei nyártól országos lefedettséggel használhatják készülékeiket.

A Digi Magyarország 2023. április 13-tól lezárta mobilszolgáltatásainak értékesítését.

A forgalmi díjakat nem érinti a változás – az előfizetői díjcsomagjaikban foglalt perceken túl –, a Digi 2023 végéig garantálja a normál díjas beszélgetések rendkívül kedvező, 4 forint/perc árát meglévő ügyfeleinek. A havi díjak a 2022 novemberében bejelentett, május elsején életbe lépő inflációkövető díjkorrekció alapján, a Központi Statisztikai Hivatal 2022-es éves fogyasztói árindexének mértékével, 14,5 százalékkal emelkednek.

A közlemény szerint jelentős előrelépés a DigiMobil-szolgáltatásban a hálózati lefedettség javulása. A Vodafone Magyarország hálózatára váltással a HD-minőségű hívásokat biztosító VoLTE szolgáltatás továbbra is elérhető marad, a VoWifi (wifihálózatokon keresztüli) hanghívásokat lehetővé tevő kiegészítő szolgáltatás azonban megszűnik. 

A változás nem érinti a roamingfeltételeket, az új mobilhálózatra csatlakozáshoz nincs szükség a SIM-kártya cseréjére, ám egyes régebbi típusú készülékeknél manuális beállításra lehet szükség.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.