időjárás 17°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo
A magyar állam közvetett részesedést szerzett a Yettel Magyarországban

Itt a bejelentés: a Vodafone után újabb telekommunikációs cégben szerzett részesedést az állam

Kreft-Horváth Márk
2023.03.20. 17:44 2023.03.20. 20:03
Itt a bejelentés: a Vodafone után újabb telekommunikációs cégben szerzett részesedést az állam

– Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium lapunknak eljuttatott közleményében.

Yettel, Nagy Márton
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Fotó: Kallus György

Azt írták: 

Az ügylet tovább gyarapítja a magyar állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, 

valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert. 

Az ágazat fejlődését segítheti az állam

A tranzakcióval az állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez. Mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára. 

– A tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit. A kormány a háború és szankciók sújtotta nehéz helyzet ellenére is mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a recessziót, megvédje a családokat. A veszélyek korába léptünk, ezért növelni kell Magyarország szuverenitását és stabilitását, meg kell erősíteni a nemzeti tulajdon szerepét a stratégiailag kiemelt ágazatokban – zárul a közlemény.

Borítókép: Yettel-logó. (Fotó: Wikipédia)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.