Jelentősen növelte árbevételét tavaly az Opus Global

A társaságnál sikerrel valósult meg az energetikai szegmens integrációja.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 19:20
Opus Global Nyrt. Forrás: Opus Global Nyrt.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlépte az ezermilliárd forintos mérlegfőösszeget, jelentősen növelte árbevételét, és a gazdasági nehézségek közepette is megőrizte eredményességét az Opus Global Nyrt. – derül ki a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett, 2022-es IFRS szerinti egyedi és konszolidált éves jelentéséből.

A cégcsoport konszolidált szinten 535,3 milliárd forintos működési bevétel mellett több mint 74 milliárdos EBITDA-ról számolt be, amely csaknem megduplázódott a tavalyi eredményéhez képest. Ez egy év alatt közel harmincmilliárd forintos növekedést jelent, az EBITDA-margin pedig megközelítőleg 14 százalék.

 

A csoport tevékenységéből adódó üzemi eredménye 34 milliárd forint nyereség lett, ami csaknem 17 milliárdos eredménynövekedést jelent a tavalyi évi nyereségével szemben. 

 

Az Opus Csoport konszolidált adózott eredmény szinten tavaly 22,2 milliárd forintot ért el, a csoport eszközértéke története során első ízben átlépte az ezermilliárd forintot (1042,5), ezzel 153 milliárd forinttal tudta növelni az egy évvel korábbi adatokhoz képest. 

A csoport konszolidált saját tőke értéke harmincmilliárdos emelkedés mellett elérte a 343,2 milliárd forintot tavaly év végén. A cégcsoport a pénzügyi eredményekben úgy ért el növekedést 2022-ben, hogy a munkavállalók száma érdemben nem emelkedett, a 2021-es 4649 fővel szemben 2022 év végén 4665 fő dolgozik a társaságnál – emeli ki a sajtóközlemény.

A német Scope független minősítő cég 2023 márciusában immár ötödik alkalommal erősítette meg az Opus Global Nyrt. kiemelkedő hitelminősítését. A vállalati stabil BB minősítés mellett a kötvénykibocsátáshoz kötődő BBB- minősítést is ismételten megerősítették – közölték. 

A 2022-es év meghatározó stratégiai célkitűzése az energetika szegmens 2021-es kiépítése után annak integrációja (OPUS TIGÁZ, OPUS TITÁSZ), amely sikerrel megvalósult: tavaly az Opus Csoport a hazai energetikai piac meghatározó szereplőjévé vált – idézi fel a közlemény. 

Borítókép: Az Opus Csoport konszolidált adózott eredmény szinten tavaly 22,2 milliárd forintot ért el (Fotó: Opus Global Nyrt.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.