Kínai márka uralja a számítógépek piacát

A világon 29 százalékkal estek vissza a PC-kiszállítások az idei első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat összesítéséből.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 11. 11:44
Mátyás Orsolya
Magyarléta, 2021. január 27. Mátyás Orsolya, a Babes-Bolyai Tudományegyetem újságírás szakának harmadéves tanulója online vizsgázik alternatív média tantárgyból magyarlétai otthonában 2021. január 27-én. MTI/Kiss Gábor Fotó: Kiss Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előzetes adatok szerint a személyi számítógépek (asztali számítógépek, notebookok és munkaállomások) kiszállítása világszerte 56,9 millióra esett a március végével zárult három hónapban az egy évvel korábbi 80,2 millióról. Az IDC szerint a visszaesés oka a gyenge kereslet, az eladatlan készletek és a romló makrogazdasági környezet.

A kiskereskedők készletei valamivel csökkentek az elmúlt hónapokban, de továbbra is jóval meghaladták a szokásos szintet. A kutatók nem számítanak érdemi változásra a második és a harmadik negyedévben sem, noha az eladók kedvezményekkel próbálják élénkíteni a forgalmat.

A PC-kiszállítások vélhetően csak az utolsó negyedévben mutatnak majd növekedést.

Az első negyedévben a Lenovo szállította ki a legtöbb gépet, majd a HP, a Dell és az Apple következik – ismertette az MTI.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.