Öröm a székesfehérváriaknak: óriási fejlesztések a láthatáron

A városvezető közölte, hogy a héten bejelentett kormánydöntés értelmében csökkentett áron juthatnak áramhoz az önkormányzatok, ami jelentős városüzemeltetési megtakarítást jelent.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 04. 20. 10:47
CSER-PALKOVICS András
Székesfehérvár, 2023. március 26. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2023. március 26-án. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székesfehérvár úthálózat-fejlesztésre, valamint az uszoda teljes körű felújításának és a strand bővítésének terveztetésére fordítja majd azt az 598 millió forintot, amit év végéig takarít meg a város azzal, hogy egy kormánydöntésnek köszönhetően csökkentett áron juthat áramhoz – jelentette be csütörtökön közösségi oldalán Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester.

A városvezető közölte, hogy a héten bejelentett kormánydöntés értelmében csökkentett áron juthatnak áramhoz az önkormányzatok, ami jelentős városüzemeltetési megtakarítást jelent, főleg a közvilágítás villanyszámlájából. Úgy vélekedett, hogy „ez minden önkormányzat számára igen nagy segítség, párthovatartozástól függetlenül”.

A polgármester jelezte: a közel 600 millió forintot többek között útfelújításokra, járdaszakaszok és parkolók megújítására, valamint a városi uszoda teljes körű felújításának és a strandbővítés kiviteli terveinek elkészítésére fordítják.

Borítókép: Cser-Palkovics András (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.