időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Több mint tízezer álláskereső állhatott újra munkába

Magyar Nemzet
2023.04.05. 11:12 2023.04.05. 11:13
Több mint tízezer álláskereső állhatott újra munkába

– A decemberben indult Vállalkozások munkaerő-támogatása és munkatapasztalat-szerzést elősegítő támogatásoknak köszönhetően mára már több mint tízezer álláskereső állhatott újra munkába – közölte Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel.

Jelezte: a kormány a háború és szankciók sújtotta nehéz gazdasági helyzetben is mindent megtesz a családok megvédése, a recesszió elkerülése, a teljes foglalkoztatás megőrzése és az infláció letörése érdekében, ezért már húsz intézkedésről hozott döntést.

A munkahelyteremtő támogatási programokra eddig mintegy 12 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, és már tízezer álláskereső állhatott újra munkába. A kormány ehhez tízmilliárd forintnyi támogatást biztosított.

A kérelmek több mint kilencven százaléka mikro- és kisvállalkozásoktól érkezett be. A program Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékben a legnépszerűbb, míg az ágazatokat tekintve a kereskedelem, a gépjárműjavítás, az építőipar és a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás a legaktívabb pályázó.

Az államtitkár arra is felhívta a figyelmet, hogy az elérhető források között lehetőség van a vállalkozások munkaerő-támogatására; a fiatal szakképzettek munkatapasztalat-szerzésére; valamint a foglalkoztatás szempontjából hátrányos helyzetűek munkatapasztalat-szerzését elősegítő támogatások igénylésére. Czomba Sándor mindenkit arra biztat, hogy mihamarabb éljen a lehetőséggel, és keresse fel a foglalkoztatási portálon elérhető hirdetményeket – ismertette a távirati iroda.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Beol/Bencsik András)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.