Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Nagy változások jönnek szeptemberben a napelemes rendszereknél + videó

Lantos Csaba energiaügyi miniszter bejelentette, hogy feloldják a korlátozást.

Magyar Nemzet
2023. 08. 26. 20:16
Biatorbágy, 2023. február 21. Egy 1911-ben épült lakóház vitágos ablakai a Kossuth Lajos utcában. Mellette egy modern lakóépület részlete, tetõzetén villamos energiát termelõ napelem-paneltáblákkal. Biatorbágy város Pest vármegyében, a Budakeszi járásban, a budapesti agglomerációban, lakosainak száma mintegy 14.700 fõ. A város Bia és Torbágy falvak egyesülésébõl jött létre 1966-ban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változás lesz, hogy a korábbi rendszereknél, amelyek szaldóelszámolást élvezhettek, a feltelepítéstől tíz évig változó szabályok mellett nem éves, hanem havi szaldóelszámolást alkalmaznak január 1-jétől. Aki újonnan telepít napelemes rendszert, annak bruttó elszámolása lesz – ismertette a kormány új videójában Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

Beszámolt arról is, hogy szeptemberben közzéteszi a kormány, hogy 

hol lehet újra napelemeket telepíteni a háztetőkre. 

Ebben volt egy korlátozás, mert túl nagy ütemben bővült a napelempark Magyarországon, és úgy tűnt, hogy a hálózat nem mindenhol képes ezzel lépést tartani – emlékeztetett. A kormány azóta beavatkozott, és időközben sok fejlesztés történt, aminek köszönhetően új lehetőségek nyílnak, így számos körzetben és számos településen lehet majd újra napelemeket telepíteni.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.