időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Ismét csökkenhet a távhő ára

Magyar Nemzet
2023.09.26. 13:40 2023.09.26. 13:43
Ismét csökkenhet a távhő ára

– A napelemeknél néhány héten belül felülvizsgálják a feltáplálási stratégiát, és a zárolás tekintélyes részét megnyithatják, továbbá lehetőség mutatkozik a távhő árának újabb drasztikus csökkentésére az önkormányzatok és vállalkozások számára – mondta az 53. Nemzetközi gázkonferencián az Energiaügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára kedden Siófokon.

Czepek Gábor hangsúlyozta, a kormányzat számára fontos, hogy ne csak makroszinten, hanem lakossági szinten is törekedjen az ország a függetlenségre az energiaellátásban. Az Energiaügyi Minisztérium felvázolt egy tízéves, több ezer milliárd forintos energiaszuverinitási munkaprogramot, amely számos nagy fejlesztést tartalmaz.

– Villamosáramban, úgy hisszük, képesek lehetünk a teljes szuverenitás elérésére a 30-as évek elejére – fogalmazott a távirati iroda tudósítása szerint. Egyúttal jelezte: a gáz tekintetében már nincs ilyen szerencsés helyzetben az ország.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: 123RF)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.